Møder afbrydes. Deadlines går i vasken. Serier hakker og flimrer. Børnene skriger i kor … Er du først ramt af en dårlig internetforbindelse, så står ulykkerne i kø.
Er forbindelsen svag eller ustabil, skyldes det faktisk ikke altid internettet.
I stedet er det ofte placeringen af din wi-fi, der er problemet. Heldigvis kan problemet ofte ordnes lige så let, som det er opstået. Til en start er der flere nemme tricks, du selv kan afprøve for at udbedre situationen.
Døjer du tit med dårligt internet? Ingen fortjener en dårlig internetforbindelse!
Med en fiberbåret internetforbindelse er du sikret hurtigt og stabilt internet – uanset hvor mange I er i husstanden, der benytter forbindelsen og hvor meget data, der overføres.
...der hurtigt og effektivt sikrer, at dit WiFi fungerer, som det skal.
Oplever du ofte en dårlig internetforbindelse er det en god idé at genstarte routeren. Hellere en gang for meget end en gang for lidt. Faktisk kan du sætte en timer til stikkontakten, som slukker og tænder på bestemte tidspunkter og dermed genstarter routeren automatisk.
Placeringen af routeren er vigtig i forhold til at undgå dårligt internet. Routeren skal stå centralt og frit – altså ikke i et skab, i et rum med lukket dør eller tæt på enheder som bruger radiosignaler som f.eks. mikrobølgeovn. Stil den så højt som muligt, men IKKE direkte op ad en varmekilde, et sted med fugt eller større temperatur-udsving.
De fleste routere finder automatisk den kanal med mindst støj. Dog kan det være nødvendigt at vælge en ny kanal, da der kan være forhold der snyder routeren. Bor du f.eks. i etagebyggeri, kører dit trådløse signal sikkert på samme kanal som andre, hvilket kan medvirke til at det trådløse netværk forstyrres og giver dig en dårlig internetforbindelse. Se her hvordan du kan finde ud af hvilken kanal, der er mindst støj på og hvordan du skifter kanal.
2.4Ghz er fortsat en udbredte frekvens for trådløse WiFi hjemmenetværk, og netop denne frekvens deles med en masse andet udstyr som f.eks. dørklokker, babyalarmer og mikrobølgeovne. En løsning på dårligt internet kan være at købe en trådløs dual-band router, som både kører på 2.4Ghz, men også på den mindre trafikerede 5Ghz. 5Ghz giver større hastigheder, men en kortere rækkevidde end 2.4Ghz. Ikke alle, især ældre enheder, understøtter dog 5Ghz. Læs mere og se hvordan du opdeler dit netværk og skifter frekvens.
En router med mere end 5 år på bagen, vil være en oplagt grund til dårligt internet. Den skal derfor udskiftes med en ny model. Det vil øge rækkevidden samt hastigheden på en dårlig internetforbindelse. Har du en router af ældre dato, f.eks. en, der understøtter 802.11 B/G-standarden, kan du forbedre dårligt internet væsentligt ved at skifte til en router, der understøtter N eller bedst AC-standard, som er den nyeste. For optimal båndbredde og sikkerhed skal du desuden altid beskytte dit trådløse netværk med et stærkt kodeord. Her bør du benytte WPA2-indstillingen. Et stærkt kodeord er IKKE din bryllupsdg, din mors pigenavn eller andet som er let at gætte. På denne måde sikrer du dig bedst imod andre kan misbruge din internetforbindelse.
Har du prøvet alt og WiFi er fortsat en kilde til evig irritation – bør du tilkøbe vores Smart WiFi, som giver dig optimal trådløs dækning i hele boligen.
Tjek om du kan få lynhurtigt internet med Smart WiFi på din adresse
Er du kunde og har brug for teknisk support, så ring til os på tlf. 87 92 55 77
Mandag - fredag: kl. 8.00 - 20.00
Lørdag, søndag og helligdage: kl. 10.00 - 14.00
Er du først blevet ramt af dårligt internet kan du hverken downloade eller uploade. Det er nemlig sådan at en bredbåndsforbindelse har såvel en uploadhastighed som en downloadhastighed. Dette betyder at de to hastigheder kan fungere forskelligt. Eksempelvis kan din internetforbindelse være 500/500 Mbit/s, hvilket vil sige at det første tal indikerer din aktuelle uploadhastighed, mens det andet tal indikerer din downloadhastighed. Når du benytter vores hastighedstest, bliver begge målt nøjagtigt i forhold til din pågældende internetforbindelse.
Uploadhastighed
Den hastighed, som din internetforbindelse uploader filer ud til internettet er meget vigtig, hvis du lægger mange ting op online. Fortalt lidt mere teknisk angiver denne hastighed helt specifikt, hvor hurtigt din internetforbindelse er i stand til at videresende data fra din computer til en ekstern server. Det er uploadhastigheden, som du bruger, når du for eksempel sender en e-mail til en ven eller publicerer film eller fotos ud på Facebook, Twitter eller Instagram.
Downloadhastighed
Modsat uploadhastigheden har vi, hvad vi kalder for downloadhastigheden. Din downloadhastighed er den hastighed, hvormed din internetforbindelse henter data fra internettet ned til din egen computer, fra eksempelvis en eksterne online server. Her gør det sig gældende, at hver eneste gang, du streamer nye sange fra Spotify eller ser en gammel klassisk film på Netflix, ja så er der tale om at downloade. Sker der det at din hastighed pludselig bliver forstyrret, vil du med det samme bemærke det, da de sange du hører, eller den film du sidder og ser, begynder at hakke og gå i stå.
Kender du dit eget behov?
"Different strokes for different folks." Vi har alle sammen forskellige behov. Kender du dit eget? I forhold til din internetforbindelse er der flere faktorer, som er rigtig gode at have for øje. Frem for alt kommer din internetforbindelse an på, hvor mange computere, telefoner og iPads, der er koblet op på internettet. Som tommelfingerregel kan man sige, at jo flere I er på samme netværk, jo mere vil hastigheden bliver påvirket og altså måske forstyrret.
Samtidig bliver hastigheden også påvirkey af, hvad der helt specifikt bliver downloadet. Er det billeder? Er det film? Er det surfing fra den side til den anden? Dette kan variere rigtig meget. Vil du eksempelvis streame film eller serier i bedste HD-kvalitet, skal du som minimum have en downloadhastighed på 6-8 Mbit/s, men hvis du vil streame i 4K, skal du op på 25-30 Mbit/s. Disse tal er målt per enkelt enhed, som bruger den påpgældende internetforbindelse samtidiggt. Det vil derfor være nødvendigt med en stærkere forbindelse, hvis I er mange i husstanden, der dagligt benytter jer af internettet.
Plaget af dårlig streaming?
Netflix. Viaplay. HBO. Filmstriben. Disney+. Discovery. Kært barn har som bekendt mange navne, og i dag er der intet, som efterhånden er så populæret som streaming. Vi streamer film og serier på daglig basis som aldrig før. Når du ønsker at streame i høj opløsning, i HD eller måske endda bedre, så er det et absolut must med en stabil internetforbindelse.
Din computer kan også blive stresset og overbelastet
Tit og ofte vil problemer med streaming dog også være forskyldt af din tablet eller conmputer snarere end din internetforbindelse. Enten er din hardware ikke stærk nok, måske er den ikke fuldt opdateret, eller også kan den simpelthen bare ikke rumme al den aktivitet, der er i gang på den på én gang.
Måske har du lige en tand for mange faner åbne i din browser? Det kan også være, at du bruger den forkerte browser – ofte har brugere de bedste streamingoplevelser med enten Google Chrome eller Mozilla Firefox. Din computers ydeevne bliver også påvirket af, hvor mange programmer eller applikationer der er åbne. Sørg derfor at din computer eller tablet altid bruger så få kræfter som muligt, særligt i forhold til funktioner eller programmer, som du faktisk slet ikke bruger lige her, lige nu.
En hastighedstest kan hjælpe dig. En hastighedstest af dårligt internet eller en dårlig internetforbindelse kan give dig et unikt indblik i din computers ydeevner vedrørende download og upload af flere til og fra internettet. Sådan en test opfanger dog ikke problemer grundet åbne programmer. Af den grund anbefaler vi hwer hos AURA, at du følger vores gode råd foroven i forhold til at kunne få det allermest præcise resultat på dine hastighedstest.
Farvel til dårligt internet en gang for alle!
Langt de fleste kan efterhånden sætte sig ind i den uendelige frustration man mærker, når man pludselig har dårligt internet eller en dårlig internetforbindelse, eller bare problemer med sin Wifi-hastighed. Det arbejder vi i døgndrift på hos AURA for at komme til livs. Så er du ikke tilfreds med resultatet af din seneste hastighedstest, så giver AURA dig Waoo, som for 11. år i træk er kåret som netop det allerbedste internet på det danske marked.